Adressen in ParagonERP

Adressen kunnen worden aangemaakt bij de module Klant en de module Leverancier.

De werking van dit onderdeel is voor beide modules hetzelfde. Hieronder vind je een voorbeeld van het aanmaken van adressen voor een nieuwe klant.
Adressen kunnen direct bij het aanmaken van de klant/leverancier worden aangemaakt of kunnen later worden toegevoegd. Het aantal adressen dat kan worden aangemaakt, is onbeperkt.

Stap 1: Kies voor aanmaken adressen.

Open de debiteurenkaart.

Klik op pijl-omlaag om een adres aan te kunnen maken en kies voor Nieuw adres.

Stap 2: Voer een adres in

a. Adres is aanwezig

Door het intoetsen van een adres (voorbeeld 1) of een (bedrijfs)naam, is het mogelijk om een adres te vinden.

Klik op de blauwe balk om het adres toe te voegen aan de klant of leverancier.
Klik op  om op te slaan.

b. Adres is niet aanwezig

Als, om wat voor reden dan ook, het adres niet kan worden gevonden, is het mogelijk om handmatig een adres aan te maken.
Klik hiervoor op "Kan adres niet vinden?".

Als een andere bedrijfsnaam gewenst is, dien je dit in te vullen bij Geadresseerde.
De ingave van Country (Land) is verplicht. Het adres kan zonder Land niet worden opgeslagen.
Klik op   om op te slaan.

Stap 3: Selecteer het adres bij de klant of leverancier

Klik op Factuur of Verzend om respectievelijk een factuuradres of verzendadres te kunnen selecteren.

LET OP:
Er wordt steeds maar één adres getoond in de kaart van de Klant of Leverancier.
Dit is afhankelijk van hetgeen je hebt geselecteerd; Factuur of Verzend.

De hier gekozen adressen gelden als standaard factuur- en verzendadres. Bij het aanmaken van een order kan desgewenst een ander adres worden geselecteerd.

Factuuradres en Verzendadres zijn gelijk. Door op deze knop te klikken wordt een eventueel afwijkend verzendadres overschreven door het factuuradres.
Factuuradres en Verzendadres zijn verschillend.

Adres verwijderen

Een adres verwijderen kan als volgt.

1. Open de kaart van de klant of leverancier en kies voor wijzigen.
  2.   Selecteer nu eerst het adres dat je wilt verwijderen.
  3. Klik met de rechter muisknop op (een willekeurige plek) in het adres:

4. Klik daarna (met de linker muisknop) op Remove Address om het adres te verwijderen.

Adressen bij Inkooporders en Verkooporders

Bij de inkoop- en verkooporder, inkoop- en verkoopfacturen enz. worden álle adressen tegelijkertijd getoond op je scherm.

• Je eigen factuuradres
  • Je eigen afleveradres / verzendadres
  • Het factuuradres van de klant of leverancier
  • Het afleveradres van de klant of verzendadres van de leverancier