Google-account aanmaken

Voor een aantal zaken is het handig om van je "gewone" emailadres ook een Google-account aan te maken. Hieronder vind je een beschrijving hiervan.

Aanmaken Google-account

Ga naar accounts.google.com en kies voor Account maken.

Selecteer de optie Voor mijn werk of bedrijf.

Geef je voor- en achternaam in en kies voor Volgende.

Geef geboortedatum en gender op en kies voor Volgende.

Kies voor Je bestaande e-mailadres gebruiken en kies voor Volgende.
Nadat je je emailadres hebt ingegeven, klik je op Volgende.

Bevestig je emailadres door de verificatiecode in te geven die je op dat adres hebt ontvangen. Kies Volgende.

Selecteer de juiste landcode en geef daarna je mobiele nummer in. Klik daarna op Volgende.

Bevestig je telefoonnummer door de verificatiecode in te geven die je op dat nummer hebt ontvangen en kies voor Volgende.

Eventueel kun je nog andere toegangssleutels instellen zoals gezichtsherkenning of vingerafdruk.
Als je dit niet of later wilt instellen, kies je voor Niet nu.

Daarna ga je akkoord met de privacy-instellingen van Google.

Het is mogelijk om een extra hersteltelefoonnummer toe te voegen en om je emailadres in te stellen als nieuw Chrome-profiel.
Het is handig om een Chrome-profiel aan te maken.

Kies daarvoor OK.
Als je daarna kiest voor Synchronisatie aanzetten, worden je gegevens op ieder apparaat waar je inlogt, gebruikt.

Geef tot slot je profiel een naam (en kies eventueel voor een afwijkende kleur.

Je zult opnieuw moeten verifiëren dat jij het bent met de door jou gekozen opties (vingerafdruk, telefoonnummer enz.).
Je Google-account is nu klaar voor gebruik.