Pakbon en/of afleverbon maken

Pakbonnen en afleverbonnen worden in ParagonERP gemaakt in de ordermodule.

Het basisproces dat binnen de order module gevolgd wordt is: orderbevestiging -> pakbon -> afleverbon. Wanneer de levering bezorgd is, dan volgt de factuur in de factuurmodule. Hier tonen we het gehele proces van orderbevestiging naar factuur. Je kunt trouwens op ieder gewenst moment de orderbevestiging, pakbon en/of afleverbon afdrukken. Ook dat zullen we laten zien.
Het is mogelijk om bijvoorbeeld de pakbon of afleverbon standaard over te slaan in het proces. Dit geldt dan voor alle orders. Wil je een stap in het proces overslaan? Vraag dit dan aan je Paragon-consultant.

Ons startpunt is een aangemaakte order en een verstuurde orderbevestiging. Wil je weten hoe je een verkooporder aanmaakt? Zie dan: Hoe maak ik een verkooporder aan?

Stap 1: Klik op pakbon

Ga naar de order en klik op het driehoekje aan de rechterkant van de groene actieknop onderin. Klik vervolgens op "Pakbon".  Op basis van de Print en Email instellingen wordt de pakbon gemaild en/of getoond op het scherm zodat deze afgedrukt kan worden.

De knop "Pakbon" is alleen zichtbaar wanneer "Gereed voor" op "Pakbon" staat.

Stap 2: Klik op gereedmelden voor de afleverbon

Klik wederom op het driehoekje aan de rechterkant van de groene actieknop onderin. Klik vervolgens op "Gereedmelden". Ook hier wordt op basis van de Print en Email instellingen wordt de afleverbon gemaild en/of getoond op het scherm zodat deze afgedrukt kan worden.

De knop "Gereedmelden" is alleen zichtbaar wanneer "Gereed voor" op "Gereedmelden" staat.

Bonus: Handmatig tonen orderbevestiging, pakbon of afleverbon

Je kunt altijd de orderbevestiging, pakbon of afleverbon tonen, hierbij maakt het niet uit welke status de order heeft. Dit doe je als volgt:
Klik op  het driehoekje aan de rechterkant van de groene actieknop onderin. Klik vervolgens op "Print". Selecteer het type document en vervolgens op de groene knop met het vinkje.