Kortingen op de verkooporder

Hoe pas ik automatisch artikelkortingen toe op de verkooporder?

Het is mogelijk om in Paragon automatisch een korting toe te kennen aan een artikel of artikelgroep. Dit kan als volgt worden gedaan.

1. Maak prijsafspraken aan voor debiteurenkortingsgroepen

1a. Ga naar Producten

Open de module Product en selecteer het artikel waarvoor een korting geldt.

Kies voor de tab RELATIE.

Klik op Wijzigen om al aangemaakte kortingen aan te passen of om nieuwe kortingen aan te maken.

2a. Maak prijsafspraken aan voor kortingsgroepen

Klik op aanmaken.

Bij Reference Type kan worden gekozen voor:

• Materiaal
  • Middel
  • Arbeid
  • Klant
  • Leverancier
  • Partner
  • Persoon
  • Product

Debiteurengroep-afspraak

Veld Ingave
Reference Type Product
Kies voor Product voor een kortingsafspraak voor een debiteur.
Reference ID Productnr.
Het productnummer (artikelcode) kan worden gezocht op naam of nummer en kan direct worden geselecteerd uit de lijst.
Het is de code van het artikel dat je nu hebt opgevraagd.

ASSOCIATIES
Maak vervolgens de kenmerken aan waaraan moet worden voldaan om de prijsafspraak te doen gelden.

Klik op aanmaken.
Veld Ingave
Debiteurenkortingsgroep Debiteurenkortingsgroepnummer
Deze kan worden gezocht op naam of nummer en kan direct worden geselecteerd uit de lijst.
Verkoopprijs  * Verkoopprijs en Valuta
Geef de aangepaste prijs op in de gewenste valuta.
Belangrijk: de valutacode van de debiteur is leidend. Er kan geen afwijkende valutacode worden ingegeven.
*  Type "v" om alle velden te tonen die met een V beginnen. Het veld Verkoopprijs kan dan eenvoudig worden geselecteerd.

2. Maak prijsafspraken voor één artikel

2a. Ga naar Klanten

Open de module Klant en selecteer de klant waarvoor een korting geldt.

Kies voor de tab RELATIE.

Klik op Wijzigen om al aangemaakte kortingen aan te passen of om nieuwe kortingen aan te maken.

2b. Maak een prijsafspraak aan voor één artikel

Klik op aanmaken.

Individuele Klantafspraak

Veld Ingave
Reference Type Product
Kies voor Product voor een kortingsafspraak voor één artikel voor deze debiteur.
Reference ID Productnummer
Het productnummer (artikelcode) kan worden gezocht op naam of nummer en kan direct worden geselecteerd uit de lijst.

ASSOCIATIES
Maak vervolgens de kenmerken aan waaraan moet worden voldaan om de prijsafspraak te doen gelden.

Klik op aanmaken.

Veld Ingave
Verkoopprijs  * Verkoopprijs en Valuta
Geef de aangepaste prijs op in de gewenste valuta.
Belangrijk: de valutacode van de debiteur is leidend. Er kan geen afwijkende valutacode worden ingegeven.

*  Type "v" om alle velden te tonen die met een V beginnen. Het veld Verkoopprijs kan dan eenvoudig worden geselecteerd.