Verschillende inkoopprijzen per leverancier op een inkooporder

Het is mogelijk om in Paragon de inkoopprijzen van verschillende leveranciers vast te leggen voor een artikel of artikelgroep. Dit kan als volgt worden gedaan.

Ga naar Producten

Open de module Product en selecteer het artikel waarvoor je verschillende inkoopprijzen wilt vastleggen.

Kies voor de tab RELATIE.

Klik op Wijzigen om al aangemaakte (afwijkende) inkoopprijzen aan te passen of om nieuwe aan te maken.

Maak afwijkende inkoopprijzen aan

Klik op aanmaken.

Reference Type = Leverancier

Reference ID = leveranciernummer

Klik op Volgende.

Stel daarna de kenmerken in. Ieder kenmerk maak je aan door middel van

Let goed op dat je de juiste velden selecteert.

Inkoopkosten

:

Geef de aangepaste inkoopprijs op in de gewenste valuta.

Belangrijk:

De valutacode van de crediteur is leidend. Er kan geen afwijkende valutacode worden ingegeven.

Artikelcode Leverancier

:

Optioneel.

Als voor de leverancier (die is ingegeven bij ReferenceID) een artikelcode van toepassing is, dan kan deze hier worden ingegeven.

Deze kan bijv. worden afgedrukt op de inkooporder (indien van toepassing in jouw uitvoering van Paragon).

Klik op Opslaan.