Voorraad aanpassen bij een inkoopcreditnota

Voor een verkoopcreditnota waarbij ook de voorraad moet worden aangepast, is de module Retourbon de juiste oplossing.

Voor een inkoopcreditnota bestaat niet de mogelijkheid voor een Retourbon en kan de voorraad als volgt worden aangepast.

Maak de inkoopcreditnota

Klik hier voor een beschrijving van het maken van een inkoopcreditnota.
Na (of voor) het aanmaken van de inkoopcreditnota, kan de voorraad worden aangepast.

Ga naar de module Voorraad

Ga naar de module Voorraad en selecteer het artikel waarvoor je de voorraad wilt aanpassen.
Dit kan eventueel door gebruik te maken van de functie Zoeken.

Kies daarna rechtsboven in je scherm voor AANPASSEN.

Voer de aanpassingen in

De volgende velden dienen te worden ingevuld:

Locatie
De voorraadlocatie is een verplicht veld. Ook als u niet meer dan één magazijn heeft, selecteert u de locatie. De locatie WH (warehouse) is altijd aanwezig.

Aanpassing
Het aantal waarmee je voorraad wilt verminderen, geef je hier in.

Let op:  geef een - (min) teken voor het aantal in.

Voorraad
Automatisch wordt hier het nieuwe voorraadaantal weergegeven.
Dit veld wordt berekend en kan niet worden aangepast.

Reden
Het is belangrijk dat de juiste Reden wordt aangegeven voor het aanpassen van de voorraad. Als de goederen terug worden gestuurd naar de leverancier, moet die reden worden aangegeven:  Retour leverancier.