Een document printen

Documenten (zoals orderbevestigingen, pakbonnen, facturen, etc) worden in ParagonERP als PDF geopend een nieuw tabblad. Dit PDF-document kan vanuit het tabblad direct geprint of opgeslagen worden. Hieronder staat beschreven hoe dat moet.

Stap 1: Klik in een transactie op print document

Maak een PDF aan via de groene actieknop rechtsonder. Het hangt af van het type transactie (bijv. offerte, verkooporder, etc) welke knop gebruikt moet worden voor het tonen van de PDF. Bijvoorbeeld voor de verkooporder gebruik je de knop "Printen" en vervolgens selecteer je het document dat je wilt tonen. In het geval van de verkooporder worden daarnaast , wanneer je dit hebt ingesteld in Print & Email configuratie, PDF's getoond bij elke volgende status.

De Print-knop kan per type transactie een andere benaming hebben.
Verder kan de knop Printen als knop aanwezig zijn en/of zich onder de actieknop bevinden.

Bij de module Order heb je de volgende mogelijkheden:

Als je voor de knop Printen kiest, verschijnt het venster waarin je kunt kiezen voor het printen van een Orderbevestiging, Pakbon of Afleverbon.

Als je voor de actieknop kiest, kunnen verschillende documenten worden geprint en/of gemaild, door te kiezen voor de bijbehorende knop:

enz.
In de Print en Email Configuratie in Instellingen bepaal je of een document wordt geprint, gemaild of beide.

Stap 2: Druk het document af

Een document dat door ParagonERP wordt afgedrukt, wordt in een nieuw venster als PDF getoond.

Klik op het printer icoontje rechtsboven. Pas, indien gewenst, de printer en aantal kopieën aan. Klik vervolgens op "Afdrukken" en het document wordt geprint.

Je kunt terugkeren naar ParagonERP door het tabblad te sluiten of op het tabblad ParagonERP te klikken.

Extra optie 1: Sla het document op als PDF

Je kunt het document ook opslaan als PDF. Klik hiervoor op het download icoontje naast het printer icoontje. Geef vervolgens een bestandsnaam en locatie op en klik op "Opslaan".

Extra optie 2: Kopieer en deel de pdf link

Je kunt ook de link naar het PDF bestand kopiëren, plakken en delen. Deze link is 30 dagen geldig.
Klik met de rechtermuisknop op de link in de adresbalk. Klik op kopiëren. Deze link kun je nu delen via bijvoorbeeld email.