Automatisch mailen van documenten

Om documenten automatisch te mailen vanuit Paragon, moeten een aantal instellingen worden gedaan.

Ga naar Email-instellingen

Kies rechtsboven voor Instellingen. Onder COMMUNICATIE vind je Email-instellingen.

Stap 2: Vul de gegevens van je email(server) in

BELANGRIJK:
Deze instellingen zijn eenmalig en dienen niet worden aangepast.
Wijzig deze gegevens alleen in overleg met je Paragon-consultant.

De mailserver en poort kun je vinden op internet of opvragen bij je provider.
Het emailadres en wachtwoord zijn bij jou bekend.
Starttls STARTTLS is een methode om beveiligde gegevensuitwisseling via TLS toe te voegen aan een bestaand netwerkprotocol.
Deze optie moet je aanvinken.
Auth
Deze optie is nodig om je te identificeren bij de mailserver waarmee je e-mail wilt verzenden.
Deze optie moet je aanvinken.

Bevestig je keuze. Hierdoor wordt een testmail verzonden naar het opgegeven emailadres.

Stap 3: Ga naar Print- en Emailconfiguratie

Kies rechtsboven voor Instellingen. Onder RAPPORTEN EN DATA  vind je Print- en Emailconfiguratie.

In dit scherm kun je per document bepalen of dit moet worden geprint, gemaild of beide.

Door achter het document, bijvoorbeeld Factuur, op het veld action te klikken kan de gewenste keuze worden bepaald.

Alle documenten die nodig zijn, zijn opgenomen. Je hoeft alleen aan te geven wat de actie moet zijn bij de documenten.

Als je achter het document kiest voor Wijzigen, kun je een of meerdere condities opgeven. Zo is bijvoorbeeld bij een Order de status "Gereed voor" bepalend welk document wordt afgedrukt.

De priority bepaalt hierin de volgorde. Deze condities zijn met zorg ingesteld en dienen niet zonder overleg te worden gewijzigd.