Stamgegevens verwijderen

Het verwijderen van stamgegevens en andere gegevens in ParagonERP

Leveranciers, Klanten, Producten maar bijvoorbeeld ook Inkoop- en Verkooporders die zijn opgeslagen in Paragon, kunnen niet worden verwijderd. Een handige manier om deze gegevens niet langer te tonen op je beeldscherm is het deactiveren hiervan. Hieronder de werkwijze voor het deactiveren van producten.

Stap 1: Open de producten in de lijstweergave

Open de Product-module.

Kies voor Preferences aan de rechterkant van je scherm.

Zorg ervoor dat Always is geselecteerd bij Show Checkboxes.
Hierdoor verschijnt voor ieder artikel een box die je kunt aanvinken.

Stap 2: Selecteer de producten die moeten worden gedeactiveerd

De producten die je niet langer wenst te zien in Paragon, kunnen nu worden geselecteerd door deze aan te vinken.
Klik daarna op bulk acties.
Stap 3: Deactiveer de producten
Kies voor Deactiveer om de producten niet langer in de lijst te tonen.
Bevestig de melding dat je producten wilt deactiveren.
In het geval van deactiveren, is het wel mogelijk om de actie weer ongedaan te maken door de Producten opnieuw te activeren.
Kijk in het rapport of alles goed is verlopen.

Stap 4: Pas je lijstweergave aan

Nu moet je nog je lijstweergave aanpassen, zodat je alleen de Producten met de status Actief ziet.

Klik op het hamburgermenu bij het veld Status.

Klik op het Filter.
Selecteer alleen het veld "Actief".

Tips

Activeren

Stamgegevens, zoals in dit geval Producten, kunnen ook weer via Bulkacties worden geactiveerd.
Zorg ervoor dat je dan bij het Filter van het veld Status alle velden hebt geselecteerd (of in ieder geval alle inactieve).

Zoeken en selecteren

Gebruik het zoekvenster linksboven om te zoeken naar een of meerdere producten.
Vink de producten aan waarvoor je de bulkactie wenst uit te voeren.
Gebruik opnieuw het zoekvenster om opnieuw naar (andere) producten te zoeken.
De selecties (van artikelen die je hebt aangevinkt) blijven bewaard.

Bulkacties

Afhankelijk van de module waarin je werkt, bevat Bulkacties opties om uit te voeren op de lijst die je op je beeldscherm hebt.
Zo is het bij Producten mogelijk om stickers af te drukken. Bij Verkooporders is het bijvoorbeeld mogelijk om voor meerdere orders een orderbevestiging af te drukken.

Testmodus

Ben je nog niet echt bekend met de mogelijkheden van Bulkacties?
Probeer dit dan eerst uit in de testmodus.