Module Journaalpost

De module Journaalpost toont de mutaties die worden doorgestuurd naar Minox Online.
Door rechts onderin je scherm te klikken op  <<Meer, worden alle beschikbare modules van ParagonERP getoond.
Kies nu voor Journaalpost.

Journaalposten

In de lijst wordt de volgende informatie getoond:

Veld Omschrijving
Trans. id
De transaction-ID is een uniek nummer om de journaalpost te kunnen terugvinden. In Minox Online wordt dit nummer in de journaalpost opgeslagen in het veld Boekstuknummer.
Periode
Automatisch worden de journaalposten per maand ingedeeld.
Bron
De Bron geeft aan waar de mutatie vandaan komt;
  • Factuur
  • Inkoopfactuur
  • Verzend
  • Voorraad aanpassingen
  • Creditnota
    enz.
Debet en Credit

Het totaalbedrag dat Debet en het totaalbedrag dat Credit wordt geboekt, wordt in deze kolommen getoond. De bedragen in deze kolommen horen per definitie hetzelfde te zijn.

Er is meer informatie beschikbaar over de transactie, door links onderin te klikken op  Informatie.

De gebruiker en de tijd van de mutatie worden getoond.

Is, om wat voor reden dan ook, een mutatie niet verwerkt in Minox Online dan kan deze alsnog worden verwerkt. Klik op Verwerken en kies voor Resend journal.

Minox Online

In Minox Online kan de mutatie worden opgevraagd door middel van Opvragen → Grootboek of Opvragen → Debiteuren / Crediteuren. Zoek naar het rekeningnummer en kies voor de tab Boekingen.

Als je via het boekstuknummer (de zgn. transaction-ID van ParagonERP) de mutatie wilt opzoeken, kun je gebruik maken van Opvragen → Zoeken → Grootboek zoeken.
  1. Klik op de knop Meer Zoekopties.
  2. Geef bij Boekstuknr. van - t/m één of meerdere boekstuknummers in.
  3. Klik op OK om de mutaties te tonen op het beeldscherm.