Maateenheid Conversie aanmaken

Maateenheden gebruik je voor het omrekenen van verpakkingen en/of aantallen.

Om deze verschillende maateenheden te laten omrekenen dien je een conversietabel aan te maken.

Voor het aanmaken van de verschillende maateenheden, zie Support: Maateenheden aanmaken

Ga naar Maateenheid Conversie

Ga naar Instellingen en kies voor Maateenheid Conversie.

Maak nieuwe maateenheden aan

Geef de gewenste berekeningen in

Geef op van welke eenheid naar welke eenheid je wilt omrekenen.

Neem de maateenheid op in je Product

De Unit of Measure (maateenheid) moet worden opgenomen in:
  1. Product

Het veld Unit of Measure moet worden ingevuld bij je artikel.

Je geeft hier de maateenheid waarin je het artikel verkoopt.

Neem de maateenheid op in je Inkoopopdracht

De maateenheid moet worden opgegeven in de Scherminstelling.
Neem desgewenst hiervoor contact op met je Paragon-consultant.

Maak referenties aan bij je Product

Open het product waarvoor je een maateenheid wilt instellen en kies voor de tab Relatie.

Klik eerst op Wijzigen.
Kies daarna voor Aanmaken.
  Reference Type = Leverancier
Reference ID = Nummer en naam van de leverancier waar je in andere eenheden inkoopt.
Klik op Volgende.

Selecteer nu het veld "Unit of Measure" en kies de eenheid waarin je inkoopt, bijvoorbeeld een doos van 12 stuks.

Kies Voltooien om je ingaven te bevestigen.

Het is dus mogelijk om bij leveranciers in verschillende eenheden in te kopen.

Kies tot slot voor Opslaan.

Neem het veld op in je scherminstelling van de Inkoopopdracht

Zorg ervoor dat je het veld Unit of Mesaurement Type opneemt in het scherm van je inkoopopdracht.

Voor meer informatie over de scherminstellingen, zie de Kennisbank:
Weergave in Paragon