Kortingen op een verkooporder of -factuur

Het is verstandig om door middel van Columns, de kolom Korting in % toe te voegen aan je scherm in de module Order en Factuur.
Zie hiervoor Support: Weergave in ParagonERP.
Aangemaakte kortingen worden direct verrekend in een order. Bij het opslaan van een order, wordt het percentage getoond in deze kolom.
Bij het toevoegen van een of meerdere artikelen aan je order, worden in het artikelscherm standaard alleen de artikelen getoond waarvoor een kortings- of prijsafspraak is gemaakt.
Als je toch  alle artikelen wilt zien, kun je op het kruisje klikken (zie onderstaande afbeelding).
Als je de toegepaste korting toch wilt wijzigen in een ander percentage of wilt verwijderen, handel dan als volgt.
Klik met de rechter muisknop op de artikelregel waarvoor je de korting wilt aanpassen en kies voor Wijzig detail kortingen.
In het venster dat dan verschijnt, kun je het kortingspercentage aanpassen.
Voor het invoeren van kortingsafspraken zie:
Kortingen aanmaken