1. ParagonERP
  2. Xtra functionaliteiten

Inkoop van producten met batch- / serienummers

Het is mogelijk om batchnummers en THT-data toe te kennen aan producten in je voorraad.

Hieronder tonen we hoe je producten met  een batchnummer en THT-datum (tenminste houdbaar tot-datum) kunt inkopen.

Startpunt is een aangemaakte inkooporder met de status ISSUED.

Zie hiervoor Support: Inkooporder aanmaken.

Voeg de kolommen Batchnummer, THT en Item Location toe

Om te kunnen zien dat de Batchnummers, THT en Locaties juist zijn aangemaakt moet je kolommen toevoegen in je transactiescherm.

Ga naar de inkooporder en klik op "Columns" aan de rechterkant van de transactie. Zoek vervolgens op "batch" en zet een vinkje bij "Batchnummer". Voeg op dezelfde manier ook "THT" en "Item Location" toe. Let op dat THT er twee keer in staat. Selecteer de onderste (bij Lijn kenmerken).
Klik nogmaals op "Columns" om het menu weer weg te halen.

Zie ook Support: Schermindeling en kolommen aanpassen

Geef Batchnummer en THT op

Klik op het driehoekje rechts van de groene actieknop en vervolgens op "THT Batch". Vul daarna het batchnummer en/of de THT-datum in. Klik op de groene knop met het vinkje om op te slaan.

Let op: Het batchnummer dient voor iedere artikelregel uniek te zijn.

Maak voorraadlocatie aan

Klik op het driehoekje rechts van de groene actieknop en vervolgens op "Create Location". Je krijgt een melding dat de locaties zijn aangemaakt.

De Item Location is een combinatie van de THT-datum en het batchnummer.

Maak een ontvangst aan

Ga naar de module Ontvang en klik op het groene plusje linksboven.

Klik op het selectievakje naast de inkooporder en vervolgens op het groene vinkje rechtsonder. Eventueel kun je zoeken met de zoekbalk rechtsboven.
Klik aan de rechterkant van je scherm op Columns en pas ook voor de module Ontvangst de kolommen aan (zoals hierboven beschreven).
Klik nogmaals op "Columns" om het menu weer weg te halen.ISSUE de ontvangst en druk af

Klik op ISSUE om de ontvangst definitief te maken. Hiermee wordt de inkooporder ook afgerond.

Complete de ontvangst

Indien gewenst, kun je de Ontvangst afdrukken met behulp van de actieknop.

Wanneer de goederen ontvangen zijn, klik dan op Complete. De voorraad is nu opgeboekt. De locatie heeft ook het Batchnummer en de THT-datum meegekregen.

Controleer de voorraad

Ga naar de module "Product". Zoek het product op met de zoekbalk linksboven. Dubbelklik op het product en vervolgens op het tabblad "VOORRAAD". Hier zie je hoeveel voorraad er per batch aanwezig is.

Note: Voor het gebruik van Batch- en/of serienummers, heb je het Xtra abonnement nodig.