Gebruik van maateenheden

Maateenheden gebruik je voor het omrekenen van verpakkingen en/of aantallen.

Voor het aanmaken van de verschillende maateenheden, zie Support: Maateenheden aanmaken
Om deze verschillende maateenheden te laten omrekenen dien je een conversietabel aan te maken. Zie Support: Maateenheid Conversie aanmaken

Nadat je de maateenheden hebt aangemaakt, en de maateenheid conversies hebt ingevuld, kun je de maateenheid gaan inzetten.

Neem de maateenheid op in je Product

De Unit of Measure (maateenheid) moet worden opgenomen in de module Product
  1. Het veld Unit of Measure moet worden ingevuld bij je artikel.
    Je geeft hier de maateenheid waarin je het artikel verkoopt aan je klant.

Maak referenties aan bij je Product

Open het product waarvoor je een maateenheid wilt instellen en kies voor de tab Relatie.

Klik eerst op Wijzigen.

Kies daarna voor Aanmaken.

Reference Type = Leverancier
Reference ID = Nummer en naam van de leverancier waar je in andere eenheden inkoopt.
Je kunt eenvoudig zoeken door (een gedeelte van) de naam van de leverancier te typen.
Klik op Volgende.

Selecteer nu het veld "Unit of Measure" en kies de eenheid waarin je inkoopt, bijvoorbeeld een doos van 12 stuks.
  Kies Voltooien om je ingaven te bevestigen.
Kies tot slot voor Opslaan.

Het is mogelijk om bij leveranciers in verschillende eenheden in te kopen. Je maakt hier dan een nieuwe relatie aan voor die leverancier en voert de afwijkende waarden in.

Neem de maateenheid op in je Inkoopopdracht

De maateenheid moet worden opgegeven in de Scherminstelling van de Inkoopopdracht.
Neem hiervoor contact op met je Paragon-consultant.

Neem het veld op in de scherminstelling van de Inkoopopdracht

Zorg ervoor dat je het veld Unit of Measurement Type opneemt in het scherm van je inkoopopdracht.

Voor meer informatie over de scherminstellingen, zie Support:
Weergave in Paragon

Om ervoor te zorgen dat de juiste Unit of Measure wordt ingevuld op de regel, klik je in de regel met de rechter muisknop op de artikelcode.
Je kiest dan voor Wijzig detail kenmerken.
 Als je deze waarde automatisch ingevuld wilt hebben (zoals je hebt ingegeven bij de relatie van het artikel), neem dan contact op met je Paragon-consultant.