1. ParagonERP
  2. Xtra functionaliteiten

Verkoop van producten met batch- / serienummers

Het is mogelijk om batchnummers en THT-data toe te kennen aan producten in je voorraad.

Hiervoor heb je het Xtra abonnement nodig. Hieronder tonen we hoe je producten met batchnummers en THT-data (tenminste houdbaar tot-datum) kunt verkopen.
Startpunt is een aangemaakte verkooporder waarvan de orderbevestiging is verstuurd. Tevens zijn er al producten toegekend aan een batch door middel van een Inkoopopdracht.

TIP:
Het is ook mogelijk om de batchnummers toe te kennen voordat een orderbevestiging verstuurd is.

Voeg de kolom Item location toe

Om te kunnen zien welk batchnummer is toegekend aan een product moet je een kolom toevoegen in je transactiescherm.

Ga naar de verkooporder en klik op "Columns" aan de rechterkant van de transactie. Zoek vervolgens op "Item Location" en zet daar een vinkje bij.

Klik nogmaals op "Columns" om het menu weer weg te halen.

Zie ook Support: Schermindeling en kolommen aanpassen

Geef een batchnummer per product
Klik op de groene driehoek aan de rechterkant van de actieknop en vervolgens op "Locatie kiezen". Selecteer het product waarvoor je het batchnummer aan wilt geven.

Pas vervolgens de aantallen aan in de meest rechter kolom. Haal het aantal af van WH en voeg deze toe aan het batchnummer. Herhaal dit voor alle producten. Klik vervolgens op de groene knop met de vink.

Rond de verkooporder af
Rond de order af op de gebruikelijke manier.
Zie hiervoor Support:

Note: Voor het gebruik van Batch- en/of serienummers, heb je het Xtra abonnement nodig.